Mitt år

Mitt år har kortfattat sett ut såhär:

1 januari: Står och glor på nyårsraketerna och när Andreas springer fram och tillbaka och tänder på.
18 januari ca kl: 23.00: Jag är med Andreas, hans far, hans två mostrar när hans mamma  tar sitt sista andetag. 2013 börjar tillochmed uselt.
Februari : Begravning / cermoni för svärmor.
18 februari ca kl: 23.10: Min gammelfarmor dör. Kändes ändå skönt att jag fick träffa henne 3-4 timmar innan. Jag var där med min mamma. Farmor försökte torkade bort mina tårar från mina kinder, smekte mitt hår. Det verkade som att hon var tillräckligt klar för att veta att vi var där…. Saknar henne!
8 mars: Farmors begravning på min kusins födelsedag…
17 mars: Min 18:e födelsedag i paris.
18 mars: Jag är livrädd över att någon nära skulle dö lite efter kl: 23.10. ”Ett dödsfall kommer sällan ensamt, utan tre i taget”. Det kändes som att döden lekte och prickade in just 18 efter kl 23. Men mönstret bröts, och glad var jag för det!
28 mars: Mammas sista födelsedag, tänk om hon hade vetat om det, tänk om vi alla hade vetat om det… Då hade det nog sett annorlunda ut!
April: Inget speciellt vad jag kommer ihåg.
Maj: Inget speciellt vad jag kommer ihåg.
Juni: Sommarjobb i fyra veckor.
Juli: Sommarlov i fem veckor.
Augusti: Sommarlov och skolstart. (Jag hade en väldigt verklig dröm om att mamma dog. Så verklig att jag var tvungen att kontakta henne så fort som möjligt då hon hade vaknat dagen efter. Hon sa något i stil med: Näe jag är inte död, utan jag lever. Jag ska ingenstans.)
September: Fredag den 13, min älskade mamma lämnar oss.
11 oktober: Mammas begravning…..
25 oktober: Min pappas farmor dog. Inte för att jag kände henne precis. Vi hade inte träffats så många gånger… Men det är ju ändå blodsband.
November: Mitt första besök hos psykologen.
December: Jullov.

Sammanfattat så har jag haft bättre år. Detta är mitt absolut värsta. Förut tyckte jag om fredagar. Det gör jag inte längre bara för att mamma dog en fredag. Fredag den 13 är ett helt åt helvetes absurt idiotisk dag som jag önskar aldrig hade funnits, och välkomnar den inte heller något mer. Numret 13 känns som ett otursnummer för mig och släkten. Månaden september också. Det är väl bara inbillning det här med ”fredag den 13″, men för mig har det blivit en otursdag. För mig innebär allt det som jag rabblat upp otur. Och det känns som att kommande år bara kan bli bättre. Om typ inte hela släkten åker på någon utflykt och alla dör förutom jag.

Mormor sa: Skönt att detta året snart är över så att allt elände kan få ett slut. Fast det är ju några dagar kvar och mycket kan ju hända.
Jag svarade: Bara för att året tar slut, 2013, så betyder det ju inte att släktens otur kommer ta slut. Det känns som att Livet/ döden/ ödet/ Gud/ djävulen, ja något bara retas med oss, leker. Så ha inte för höga förhoppningar…

Men det var mitt år, och jag hoppas att mitt eller vårt kommande år blir bättre. Det känns ju som att det bara kan bli bättre.

Önskar er alla ett gott nytt år, och god fortsättning!

Kram !

 

 

 

 

 

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Mitt år

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>