Tårar

Från dess att jag skrev gårdagens blogginlägg tills det att jag somnade grät jag nästan hela tiden. Jag blev nästan chockad över det. Förvånad. Glatt överraskad typ. Känslan av att jag faktiskt kan gråta. Ett bevis på att jag tänker på henne, minns henne, saknar henne, älskar henne.

Innan jag började gråta pratade jag med min mormor i telefonen. Idag pratades vi vid igen och hon frågade mig om jag var ledsen igår, hon hörde väl på min röst att det var dags. ”Det (tårarna) kommer när det behövs” ”Vadå behövs?” ”Ibland hjälper det att gråta ut,, ibland inte….” ”Ingenting hjälper mot detta.” ”Näe, det enda är nog tiden.”

Den där tiden, den får gärna vara här nu. För det börjar bli riktigt jobbigt nu. Eller vill man att tiden ska vara oss nära? ”Tiden”, innebär den att vi glömmer henne? Att vi inte längre kommer sakna henne? För så vill jag inte ha det!

Komiskt. Jag och många andra har någon gång i livet varit nyfiken på sitt liv framöver. Vad man kommer arbeta med? Barn? Partner? Boende? Osv. Men nu funderar jag mer på hur jag kommer må i framtiden. Hur det kommer kännas.

depression_by_optiknerve_gr_18897559_92770829

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Tårar

 1. Förstår alla dina tankar gumman.
  Men jag lovar dig att glömmer henne gör vi aldrig, man kommer minnas vid olika tillfällen el när man kollar på kort mm.
  Jag tänker tex på henne när vi är i borgholm och kör typ vid macken när man precis kommer in i borgholm.
  Kram på dig Emma

 2. Nej, älskade Em. Jag glömmer aldrig din mamma och det kommer du heller aldrig att göra.
  Du kommer att lära dig leva med sorgen, smärtan, saknaden och ilskan.
  Det kommer en dag när med glädje kan tänka på din mamma och minnas alla fina stunder, sorgen kommer alltid att finnas men den gör mindre ont.
  Puss o kram från moster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>