Körkort!

Hej. Nu har jag inte skrivit på länge igen. Och anledningen är att jag har tagit en intensivkurs för körkort B. Jag ringde till trafikskolan i maj, fick en ”provlektion” bokad, vilket innebär att läraren ska se hur mycket jag kan och hon ska beräkna på hur många lektioner jag kommer behöva. Eftersom att jag inte har haft någon möjlighet att övningsköra privat, med en förälder eller liknande, så behövde jag måååånga lektioner. Det blev ca 30 stycken. Därefter gjorde skola upp ett körschema. Det blev två lektioner varje vardag i fyra veckor, varav den femte veckan hade jag uppskrivning och uppkörnig. (Inklusive riskettan och risktvåan).

 

Det har varit tufft. Då halva styrkan av lärarna på skolan hade semester så fanns det ingen teorilektion som jag kunde delta i. Så teorin fick jag ta fullt ansvar för, det jag menar är, disciplinen. Den har varit värst. Jag har inte den disciplinen som jag en gång hade. Och ångesten som ständigt påminner mig om att jag borde plugga, och inte ha ett ”liv”.

 

Nu i torsdags 3/9 hade jag uppskrivningen. Det kändes som ett helvete och jag trodde verkligen inte att jag skulle klara den, jag visste att jag hade för många fel… Men jag fick 54 poäng. Man var tvungen att ha minst 52. Så jag blev godkänd!!!

Nu i fredags 4/9 hade jag uppkörningen. Jag sov dåligt den natten. På morgonen innan klockan ringde hade jag knasiga drömmar om provet. Jag var nervös, orolig, illamående och lite skakig. Väl där på trafikverket fick jag en äldre herre som var mycket lugn och bra. Tack och lov! Körningen gick hyffsat bra. Jag har under övningskörningarna använt mig att ”berättande körning”. Så jag försökte ta hjälp av det, samtidigt som jag ville vara trevlig, snacka och lära känna honom. Haha det var lite svårt, jag minns inte mycket av det han sa tyvärr ;P

När han sa att jag var godkänd blev jag jätteglad. Men jag ville inte visa mitt iver så jag spelade lugn.

Jag gick hem, bytte om, köpte två tårtor, lämnade den ena på trafikskolan och den andra på jobbet, och så började min arbetsdag.

 

Fy fan va skönt det är att vara klar! Vilken känsla! Slippa denna ångest över pluggandet. Nu kan jag jobba på som vanligt, ha riktigt fasta rutiner igen, göra va fan jag vill när jag kommer hem! Underbart! Och känslan över att lyckats med något som man inte trodde att man skulle lyckas med, är störtskön! :-)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>